Coinbase

Coinbase.com je ena izmed večjih menjalnic za kriptovalute, prednost pred ostalimi je predvsem enostavnost uporabe – tako preko spletne strani kot preko njihove mobilne aplikacije. Najprej se je potrebno na spletno stran registrirati in si ustvariti uporabniški račun. Preden lahko dejansko pričnemo z uporabo je na vrsti postopek verifikacije identitete uporabnika. Tu se uporablja avtomatska prepoznava dokumentov, kar omogoča izredno hitro potrditev identitete, saj je potrebno zgolj slikati enega izmed osebnih dokumentov (osebna izkaznica, vozniško dovoljenje, potni list… ) ter poslati sliko v verfikacijo. Najenostavneje je to storiti preko mobilnega telefona, lahko pa tudi naložimo slike direktno preko spletnega vmesnika. Zelo močno priporočam vklop dvo-faktorske avtentikacije za prijavo v spletno stran – poleg uporabniškega imena in gesla, nam za vsako prijavo pošljejo še dodatno SMS kodo, brez katere vstop ni mogoč-

S strani menjalnice bi morali prejeti email sporočil z obvestilom o potrditvi identitete uporabnika, kar nam omogoča nalaganje sredstev in posledično nakup ter prodajo kripto valut. Na svoj uporabniški račun lahko evre prenesemo direktno preko kreditne kartice ali preko SEPA nakazila iz bančnega računa. Toplo priporočam slednjo opcijo, saj so % ob nakazilu s kreditno kartico precej višji. V kolikor se odločite za nakup sredstev preko TRR-ja je potrebno najprej opraviti verifikacijo računa – spletna stran vam izpiše račun in referenco na katero nakažemo nek manjši znesek (1€ je čisto dovolj). Za nakazilo uporabimo kar UPN obrazec za nakazilo v tujino, katerega slovenske banke zaračunajo nekje med 0,3-0,5€ . Navadno opravijo potrditev računa v nekaj dneh, če ni ravno vikend vmes.

Trenutno lahko preko spletne strani opravimo nakup treh najbolj poznanih kriptovalut in enega “forka”:

  • Bitcoin
  • Bitcoin Cash (fork Bitcoina)
  • Ethereum
  • Litecoin

coinbase_kriptovalute

Za vsako izmed omenjenih valut drži coinbase denarnico, kjer so shranjena sredstva v kriptovalutah. Če ne zaupate denarnicam v oblaku, si lahko preprosto nakažete kriptote na poljubno lokalno denarnico. Tisti, ki cenimo priročnost, lahko na coinbase denarnico tudi sprejemamo nakazila v kriptovalutah.

Glede na padec cen kriptovalut od decemberskih rekordnih vrednosti, je sedaj čas za ugodno investicijo vanje.

 

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s